کاربرد هوش مصنوعی در حمل و نقل هوشمند

کاربرد هوش مصنوعی در حمل و نقل هوشمند
کاربرد هوش مصنوعی در حمل و نقل هوشمند
1-اتومبیل های خودران
مردم سراسر جهان ، روزانه بخش بزرگی از زمان خود را صرف جابه‌جایی از یک مکان به مکان دیگری می‌کنند . آیا نباید راحت‌تر و ایمن‌تر از هر جا که بخواهیم به جایی دیگر برویم؟ در ده سال گذشته گذشته یا قبل‌تر، محققان، دانشمندان و شرکت‌های فن‌آوری تلاش زیادی برای توسعه تکنولوژی خودروهای کاملا خودران انجام داده‌اند . همچنین این تکنولوژی در خیابان‌های واقعی شهرهای واقعی آزمایش شده است .
اتومبیل‌های خودران دیگر تنها در فیلم‌های علمی-تخیلی نیستند . شرکت‌هایی مانند تویوتا و فورد ، میلیاردها دلار صرف تحقیق و توسعه این تکنولوژی کرده‌اند . سرویس‌هایی مانند uber و Lyft ، که در حال حاضر به رانندگان در قبال رانندگی دستمزد پرداخت می‌کنند ، به زودی کل ناوگان خود را با ماشین‌های خودران تجهیز خواهند کرد . در چند سال آینده ، خواهیم دید که خودروهای خودران به مشتریان عادی فروخته خواهند شد . اما هنوز هم ترس و وحشتی پیرامون آن وجود دارد . شاید دلیل این مسئله این باشد که اکثر مردم نمی‌دانند که این ماشین‌ها چگونه کار می‌کنند . پس بیایید مطالب بیشتری در این باره کسب کنیم !
•ماشین‌های خودران چگونه کار می‌کنند ؟
هنگام نشستن ما انسان‌ ها روی صندلی راننده ، هم‌زمان با مشاهده محیط دور و بر ، اطلاعاتی را از محیط پیرامون به عنوان ورودی دریافت و آن‌ها را به منظور تصمیم‌گیری در مورد جهت چرخش فرمان و زمان ترمز گرفتن ، پردازش می‌کنیم . یک ماشین خودران معمولا با دستگاه GPS ، یک سیستم ناوبری و طیف وسیعی از حسگرها تجهیز شده است . این ماشین‌ها اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی را از GPS دریافت می‌کنند و برای جانمایی خود از سیستم ناوبری و از اطلاعات دریافتی از حسگرها برای ساختن نقشه ای داخلی از محیط اطراف ، استفاده می‌کنند . به محض دریافت اطلاعات مربوط به موقعیت خودش بر روی نقشه داخلی ، می‌تواند از آن نقشه برای یافتن مسیر بهینه ، ضمن دوری از هرگونه مانعی ، برای رسیدن به مقصدش استفاده کند .

•اصلا چرا ماشین خودران ؟
دلایل متعددی برای تولید خودروهای خودران وجود دارد که به صورت خلاصه تشریح می کنیم :
- دلایل اقتصادی
* بهره‌برداری
به راستی که از ماشین‌ها به طور کامل استفاده نمی‌شود . در بیشتر مواقع ، تنها از %۴ زمان در دسترس بودن ماشین استفاده می‌شود ، در حالی که بقیه % ۹۶ ، بیشتر آن‌ها در پارکینگ پارک می‌شوند . ماشین یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های مردم است اما با این وجود به طور کامل از آن‌ استفاده نمی‌شود . بنابراین، یک وسیله بسیار گران قیمت در دسترس داریم که در اغلب موارد بلا استفاده است .
* هزینه
اگر به خدمات ارائه دهنده تقاضاهای جابه‌جایی مانند Uber، Lyft و غیره نگاه کنیم و هزینه به ازای هر کیلومتر را تحلیل کنیم ، راننده % ۵۰ هزینه را شامل می‌شود . اگر راننده را از این چرخه خارج کنیم و ماشین نیز با سوخت الکتریکی حرکت کند، هزینه به ازای هر کیلومتر به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد .
- ضمیمه کردن خدمات
موضوع دیگری نیز هست که شرکت‌های فن‌آوری را به آن سوق می‌دهد . از آنجایی که اکثر اتومبیل‌ها سرنشینانی دارند که رانندگی نمی‌کنند ، شما می‌توانید در مورد ارسال و یادآوری اطلاعات به آن‌ها فکر کنید . شما در ماشین حسگرهایی دارید ، که می‌تواند موضوع صحبت‌های سرنشینان خودرو را دنبال کند و همچنین با شما صحبت کند . ماشین از طریق این حسگرها می‌تواند پیشنهاداتی را برای شما داشته باشد ، مانند جایی از مسیر که یک قهوه یا غذای خوب سرو می‌کنند یا می‌تواند به شما آیتم‌های شامل تخفیف در فروشگاه‌های موجود در مسیر و غیره را نشان دهد. شرکت‌های فن‌آوری می‌توانند ضمن جمع‌آوری اطلاعات در مورد مسافران ، سرویس‌های مشابه چندگانه و یک مقدار اقتصادی برگرفته از آن را ارائه دهند .
- هوش مصنوعی
بسیاری از تکنولوژیست‌ها در جهان ، در مورد تأثیر هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) بر اقتصاد اتفاق نظر دارند آن‌ها معتقدند که هوش مصنوعی ، در آینده‌ای نزدیک ، حدود 5 تا 10 سال آینده ، تاثیر عمده‌ای بر اقتصاد خواهد گذاشت .
هوش مصنوعی

ماشین خودران به یک صنعت بزرگ تبدیل شده است . این امر باعث جذابیت بسیار زیاد تقاضای جابه‌جایی شده است . هر سازمانی که در زمینه توسعه یا راه‌اندازی نرم‌افزار کار می‌کند ، استارت‌آپ است ، شرکت‌هایی نظیر اوبر (Uber)، گوگل (Google)، تسلا (Tesla)، اپل (Apple) یا هر شرکتی در صنعت خودروسازی، که در بخش خودروهای خودران شروع به کار کرده است .
•خودران به عنوان سیستم چند عامله
ماشین خودران را می‌توان به عنوان یک سیستم چند عاملی شناخت . در واقع این مانند یک بازی است ، زیرا ما در حال پی‌ ریزی استراتژی هستیم و تصمیماتی می‌گیریم که به طور بالقوه رضایت‌بخش هستند ، درست مانند یک بازی شطرنج ، می‌توانیم در چند حرکت با دادن امتیاز و قربانی یک مهره ،‌ کمی بعد وزیر حریف را بگیریم .

 
•سیستم عامل Android Auto چیست ؟
به زبان ساده می‌توان گفت اندروید آتو امکانات گوشی اندرویدی را در قسمت داشبورد خودرو در اختیار راننده قرار می‌دهد با این حساب راننده به اطلاعات گوشی خود در حین رانندگی دسترسی دارد ، از طرف دیگر منوهای اندروید آتو نیز شباهت زیادی به منوی گوشی‌های اندرویدی دارد تا راننده‌ای که با کار کردن با گوشی‌های اندرویدی عادت کرده است با منوهای اندروید آتو تعامل بهتری داشته باشد .
از آنجایی که راننده نیاز به تمرکز بیشتری دارد ، منوهای اندروید آتو بزرگ‌تر طراحی شده تا خواندن آن‌ها راحت‌تر باشد . در این بین یکی از مهم‌ترین امکانات اندروید آتو را می‌توان پشتیبانی از سیستم مسیریابی دانست که از نقشه‌های گوگل بهره گرفته است . به لطف این ویژگی راننده تمامی کوچه پس‌ کوچه‌های شهر را بدون اینکه بلد باشد به صورت هوشمند در نقشه پیدا می‌‌کند .
مسیریاب اندروید آتو خیابان‌های پرترافیک را به خوبی شناسایی کرده و راننده در خلوت‌ترین مسیر به سمت مقصد پیش می‌راند . امکان ذخیره کردن مسیرها نیز در این سیستم وجود دارد تا پس از یک بار وارد کردن مسیر ، دفعه‌های بعد این آدرس در سیستم موجود باشد .
 
اگر راننده قهاری هستید حتماً می‌دانید که گوش فرا دادن به موسیقی حال و هوای دیگری دارد و اندروید آتو امکان پخش موسیقی‌ های مورد علاقه راننده را فراهم می‌‌کند. ویژگی‌های اندروید آتو به همین‌جا ختم نمی‌شود و قابلیت گشت و گذار در فضای اینترنت و برقراری تماس با مخاطب و ارسال و دریافت پیام را می‌توان از دیگر امکانات چشمگیر اندروید آتو ذکر کرد .
احتمال دارد با خود فکر کرده‌ باشید انجام بعضی از کارهایی که در بالا به آن اشاره شد با داشبورد معمولی خودرو نیز ممکن است ، در این مورد باید به شما حق بدهیم اما جالب است بدانید تمامی مواردی که در خصوص قابلیت‌های اندروید آتو ذکر کردیم از طریق صدور فرمان‌های صوتی توسط راننده قابل انجام است تا بدون اینکه دست راننده از فرمان جدا شود مسیریابی انجام دهد ، موسیقی دلخواه را پخش کند و پیام‌های وارده به گوشی موبایل را بررسی کرده و پاسخ دهد .
 
فرآیند صدور دستور به اندروید آتو نیز بسیار ساده است . کاربر از همان الگوی صدور دستورات به دستیار صوتی گوگل باید استفاده کند . از طرف دیگر راننده قادر است با صدور دستورات صوتی به پیام‌ها پاسخ بدهد . در این فرآیند گوشی هوشمند اندرویدی در‌واقع نقش مغز اندروید آتو را ایفا می‌کند و در نتیجه تعامل راننده با صفحه‌نمایش لمسی خودرو که در آن اندروید آتو بارگزاری شده انجام می‌شود . با این حساب صفحه‌نمایش گوشی در حین اتصال به اندروید آتو قفل خواهد شد .
همان‌گونه که با سیاست‌های گوگل آشنا هستید این غول بزرگ فناوری تمایل زیادی دارد تا دست سایر توسعه دهندگان را با سرویس‌های گوگل باز بگذارد ، در نتیجه اندروید آتو امکان دسترسی راننده با سایر سرویس‌ها مانند Waze, Pandora, iHeart Radio, Skype, Whatsapp و اسپاتیفای را نیز می‌دهد .
لازم به ذکر است زمانی که اندروید آتو بر روی صفحه‌لمسی داشبورد خودرو فعال است ، راننده به امکانات اینفوتیمنت دسترسی ندارد و در نتیجه تنظیم درجه حرارت خودرو، دسترسی به ایستگاه‌های رادیویی و مواردی از این دست برای راننده تا فعال بودن اندروید‌ آتو غیر ممکن است .
گوگل سخت‌ در تلاش است تا دستیار صوتی هوشمند این شرکت تعامل بیشتری با کاربران داشته باشد و به همین منظور دستیار صوتی گوگل در کنار شنیدن فرمان‌های راننده قادر است به بعضی از این فرمان‌ها پاسخ نیز بدهد و با راننده تعامل بهتری بر قرار کند .
 
همان‌گونه که در ابتدا اشاره کردیم سلاطین خودروسازی توجه ویژه‌ای به امکانات هوشمند در مدل‌های جدید خودروها می‌دهند و خوشبختانه طیف وسیعی از خودروهای جدید با اندروید آتو سازگاری دارند .
به این نکته نیز باید اشاره کرد که امکان دسترسی به اندروید آتو در بعضی از خودروها به عنوان یک قابلیت ویژه در نظر گرفته شده است و به همین دلیل راننده باید هزینه جداگانه‌ای را پرداخت کند .
بیشتر مدل‌های جدید خودروهای مرسدس‌بنز ، شورولت ، کیا ، هوندا ، ولوو و فولکس‌واگن با اندروید آتو سازگاری کامل دارند . ازطرف دیگر گوگل برای راحتی کاربران فهرست کاملی از خودروهای سازگار با این فناوری جدید را در وب‌سایت اندروید آتو قرار داده است .
•تکامل صنعت خودروهای خودران
از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۷ از کمک راننده استفاده شده است . کمک راننده یک فن‌آوری است که برای جلوگیری از تصادفات استفاده می‌شود . این تکنولوژی برای کمک به باقی‌ماندن یک وسیله نقلیه بدون دخالت انسان در داخل خطوط ترافیکی استفاده می‌شود . هنگام استفاده از این تکنولوژی ، راننده هنوز هم باید هوشیار باشد . در اصل این نوع رانندگی ، رانندگی مستقلی نیست ، زیرا سیستم می‌تواند اشتباه کند . این ماشین‌ها آگاهی ۳۶۰ درجه‌ای ندارند . و همه چیز را نمی‌بیند . این ماشین‌ها برای همه موقعیت‌های احتمالی تصادف طراحی نشده‌اند ؛ به همین دلیل راننده باید هشیار بماند .
تکامل صنعت خودروهای خودران
با شروع سال ۲۰۱۸ ، ما در مورد رانندگی بسیار مستقل (Highly Autonomous Driving) صحبت خواهیم کرد . این در واقع یک رانندگی با سناریوهای محدود و بدون دخالت انسان است ، که فقط در بزرگراه‌های اصلی قابل استفاده است . رانندگی بسیار مستقل به این معنی است که راننده مجبور نیست چشم خود را در جاده بدوزد . این سیستم یک مهلت ۱۰ تا ۳۰ ثانیه‌ای را فراهم می‌کند تا راننده کنترل ماشین را به‌عهده گیرد و در صورت عدم وجود راننده ، سیستم می‌داند چگونه ماشین را به طور ایمن به کناری هدایت کرده و آن را متوقف کند .
اقدام واقعی در سال ۲۰۲۱ شروع می‌شود . آنچه ما شاهد خواهیم بود به اصطلاح رانندگی کاملا مستقل (Fully Autonomous Driving) است . این نیز به عنوان “استقلال سطح ۴” شناخته می‌شود ، که در این سطح ، اتومبیل‌ها قادر به رانندگی درون شهرها خواهند بود و تقاضاهای جابه‌جایی را پوشش خواهند داد .


اولین اتوبوس خودران تمام الکتریکی ولوو
•اولین اتوبوس خودران تمام الکتریکی ولوو
شرکت ولوو به‌ تازگی اولین اتوبوس خودران تمام الکتریکی خود را در کشور سنگاپور تست کرده است .
از آنجایی که تب کامیون، تاکسی‌ها و اتوبوس‌های خودران در سنگاپور فراگیر شده است ، به نظر می‌رسد که این کشور به قطب جدید خودروهای خودران تبدیل شده باشد . اخیرا در دانشگاه NTU سنگاپور اتوبوسی معرفی شده که فناوری خودروهای خودران را به مرحله جدیدی می‌رساند . این اتوبوس که با همکاری ولوو ساخته شده ، اولین اتوبوس الکتریکی خودران سایز بزرگ خواهد بود .

اولین اتوبوس خودران تمام الکتریکی ولوو
شرکت ولوو به تنهایی فعالیت زیادی در حوزه خودروهای خودران انجام داده است . این شرکت خودروهای خودرانی را در جاده‌های چین ، کامیون‌های خودرانی را در معدن‌های نروژ و زمین های زراعی نیشکر در برزیل تست کرده و حتی طرح مفهومی از کامیونی بدون کابین را هم عرضه کرده است . اما نمونه ۷۹۰۰ ، اولین اتوبوس خودران تمام الکتریکی ولوو خواهد بود که در حوزه حمل‌ و‌ نقل عمومی استفاده خواهد شد . این اتوبوس که یک طبقه است ، از ۳۶ صندلی بهره می‌برد که ظرفیت حمل‌ و‌ نقل ۸۰ مسافر را دارد و به میزان ۸۰ درصد انرژی اتلافی کمتری نسبت به اتوبوس‌های دیزلی تولید می‌کند .

اولین اتوبوس خودران تمام الکتریکی ولوو
ولوو ۷۹۰۰ هم به‌وسیله تجهیزاتی با درگاه ۳۰۰ کیلووات‌ ساعتی قرارگرفته در محیط دانشگاه شارژ خواهد داشت . این درگاه‌ها که برای شارژ خودروهای خودران طراحی شده‌اند ، قادر هستند در مدت زمانی بین ۳ تا ۶ دقیقه یک باتری را به‌صورت کامل شارژ کنند . روند شارژ در این سیستم به‌صورت یکپارچه انجام خواهد شد و زمان توقف را به حداقل می‌رساند . آزمایش‌ها در ابتدا در مسیر ثابت دانشگاه NTU انجام می‌شود و بعدا یک نمونه دیگر از این اتوبوس خودران در یک ایستگاه حمل‌ و‌ نقل عمومی در شهر تست خواهد شد .
خطرات کنونی هوش مصنوعی در اتومبیل های خودران
•خطرات کنونی هوش مصنوعی در اتومبیل های خودران
پس از تصادف خودروهای خودران اوبر در ماه مارس سال گذشته ، پژوهشگران دریافتند که فناوری این شرکت به‌صورت فاجعه‌ باری شکست خورده است ؛ اما مسئولان آن می‌توانستند با روشی ساده مانع این شکست شوند . مشکل بزرگ خودروهای خودران این است که شرکت‌های خودروساز مطرح مانند فورد و جنرال موتورز ، شرکت‌های تازه‌کاری مانند اوبر و چند استارت‌آپ دیگر قصد دارند هرچه زودتر این فناوری تجاری‌سازی و به‌صورت گسترده استفاده شود ؛ اما این دستاورد بزرگ برخلاف سرمایه‌ی هنگفت چند میلیارد دلاری که برای آن صرف شده ، هنوز به تکامل کامل نرسیده است . وِیمو (Waymo)، یکی از شرکت‌های تابعه‌ی آلفابت (Alphabet، هلدینگی در کالیفرنیا که گوگل یکی از زیرمجموعه‌های آن است) ، بیشترین پیشرفت را در این فناوری ایجاد کرده است و سال گذشته نخستین تاکسی‌های کاملا مستقل خود را در ایالت آریزونا راه‌اندازی کرد ؛ اما حتی تاکسی‌های این شرکت هم محدویت‌هایی داشتند و نمی‌توانستند در همه جهات بدون مشکل حرکت کنند .

خطرات کنونی هوش مصنوعی در اتومبیل های خودران
تدابیر درنظر گرفته‌شده برای این فناوری در سال ۲۰۱۹ : قانون‌گذاران آمریکایی تصمیم گرفته‌ اند ، برای کاهش نگرانی‌ها و ترس‌ها درمورد این فناوری ، در تصمیم‌گیری‌های و اعمال قوانین مختلف ، از نظرات و پیشنهاد‌های مردم استفاده کنند . اداره‌ی ملی مدیریت امنیت ترافیک بزرگراه‌های آمریکا (National Highway Traffic Safety Administration) تاحدودی موافق کاهش قوانین موجود سخت‌گیرانه‌ ی امنیتی است ؛ اما رانندگان سایر خودروها و عابران پیاده نمی‌خواهند در آزمایش این فناوری همچون موش آزمایشگاهی باشند ؛ البته در‌صورتی‌ که در سال ۲۰۱۹ باز هم این خودروها تصادف بدی داشته باشند ، ممکن است نگرش قانون‌گذاران تغییر کند .

کامیون های خودران
۲ . کامیون های خودران
با وجود این که خودروسازان بیشتر در حال تولید ماشین‌های سبک خودران هستند ، ولی انتظار می‌رود استفاده از آن‌ها در وسایل نقلیه تجاری نیز به زودی آغاز شود . دلیل این کار نیز ساده است ، چون فقط در این بخش است که استفاده از ماشین‌های خودران صرفه اقتصادی دارد .
اشخاصی که به عنوان مدیر ناوگان برای شرکت‌های حمل و نقل کار می‌کنند به طور قطع بررسی خواهند کرد که استفاده از این فناوری جدید چه فوائدی برایشان خواهد داشت و هنگامی که نفع اقتصادی آن به یک میزان مشخص برسد ، زمان خریدن ناوگانی از کامیون‌های خودران فرا رسیده است .
اقدام شرکت‌های حمل و نقل به خرید کامیون‌های خودران یک جهش اقتصادی بزرگ به دنبال خواهد داشت و همچنان که قیمت‌ها کامیون‌ها بالا می‌رود ، قیمت حسگرها ، نرم‌افزار و سایر قطعات مورد نیاز برای ساختن آن‌ها کاهش می‌ یابد و سرعت ساخت و تحویل آن‌ها به مشتری بیشتر خواهد شد .
البته نباید انتظار داشته باشید این تغییر و تحول یک شبه صورت بگیرد ، بلکه همچنان که مدل‌های جدید کامیون‌ در هر سال تولید می‌شوند ، به تدریج به تجهیزات مورد نیاز برای خودران شدن مجهز خواهند شد . این امر کار را برای رانندگان ساده‌تر می‌کند و ایمنی و بهره‌وری را نیز بالاتر می‌برد .
کامیون های خودران
در نظر داشته باشید که استفاده از کامیون‌های خودران فوائد دیگری نیز خواهد داشت . به زنجیره‌ای از دو تا پنج کامیون فکر کنید که به صورت دیجیتالی به هم متصلند و با فاصله‌ای نزدیک به هم حرکت می‌کنند تا مقاومت هوا و در نتیجه میزان مصرف انرژی را کاهش دهند . به سیستمی فکر کنید که کمپانی تسلا آن را سیستم اتوپایلوت نامیده است و به رانندگان اجازه می‌دهد در بزرگراه‌ها برای مدتی طولانی هدایت کامیون را به خودش بسپارند . به طور قطع ، یک ربات هنگامی که پدال گاز را می‌فشارد ، ترمز می‌گیرد یا دنده عوض می‌کند ، میزان مصرف انرژی را با دقت محاسبه و کارها را به گونه‌ای انجام می‌دهد که انرژی کمتری مصرف شود . سیستم کروز کنترل تطبیقی نیز می‌تواند به صورت خودکار شیب یا سربالایی جاده را از پیش تشخیص داده و تصمیم بگیرد که کامیون در کجا باید سرعت بگیرد و در کجا باید بیشترین میزان صرفه‌جویی در سوخت اعمال بشود . شاید در این گونه کامیون‌ها تنها کاری که لازم است راننده انجام بدهد این است که در طول مسیر لم بدهد و فقط برای تحویل بار وارد عمل بشود .
کامیون های خودران
ممکن است در آینده این امکان به وجود بیاید که بتوان کامیون‌ها را برای رفت و آمد در یک مسیر خاص برنامه‌ریزی کرد . کامیونی که بتواند بدون راننده حرکت کند به طور قطع برای شرکت‌های حمل و نقل بسیار با ارزش است . البته راننده‌ها هم بیکار نخواهند شد و ممکن است در یک مرکز برون شهری به هدایت کامیون از راه دور بپردازند تا با موفقیت به مقصد مورد نظر برسد . در این جا، شاهد دو تغییر عمده هستیم. یکی این که کامیون یک وسیله خودران خواهد بود و دیگری این که رانندگان به مدیر بارگیری یا مدیر کنترل ناوگان تبدیل خواهند شد . به این ترتیب ، رانندگان بیکار نخواهند شد و فقط وظایف‌شان تغییر خواهد کرد .
در پایان می‌توان نتیجه گرفت که با یک تحول در فناوری کامیون‌ها مواجه خواهیم شد ولی زمان آن و نحوه برخورد بازار با آن هنوز مشخص نیست ، با این حال ، پیش‌بینی می‌شود در دهه منتهی به سال ۲۰۳۰ میلادی ، واقعیت‌های بیشتری آشکار بشود و بتوان دیدی واقعی‌تر از واکنش بازار به کامیون‌های خودران به دست آورد .
هوش مصنوعی در صنعت هواپیما
۳ . هوش مصنوعی در صنعت هواپیما
اخیراً ایرباس تکنولوژی‌های هوش مصنوعی و رایانش ابری برای مدیریت و تجزیه و تحلیل داده‌ها در سیستم‌ های هواپیمایی به‌ کار گرفته است .
کمپانی ایرباس یکی از صنایع مطرح جهان است که در سال ۲۰۱۶ ، بیش از ۷۶ میلیارد دلار درآمد با نیروی کاری بالغ بر ۱۳۴ هزار نفر داشت . این هواپیمای مسافربری از ۱۰۰ تا ۶۰۰ نفر سرنشین را در طی هر پرواز حمل کرده و مأموریت‌های نظامی را نیز پوشش می‌دهد .
این در حالیست که اخیراً تکنولوژی‌های هوش مصنوعی و رایانش ابری در سیستم ایرباس به‌کار گرفته شده‌اند . ایرباس رویکردی جدید در مدیریت و تجزیه و تحلیل داده در پیش گرفته است که شامل یک مخزن اطلاعاتی برای هواپیما است که در دسترس شرکت‌ها و کاربران فردی قرار می‌گیرد .
برخی از بزرگترین مشکلات را در صنعت هواپیمایی ، هواپیماهای بدون سرنشین بدون کیفیت ، و تأخیرهای عملیاتی تشکیل می‌دهند که با به‌کارگیری هوش مصنوعی تا حد زیادی می‌توان این مشکلات را برطرف نمود .
بیش از ۲۰۰ شرکت هواپیمایی از فناوری ناوگان دقیق ایرباس استفاده می‌کنند و دیگر شرکت‌ها همکاری با IBM را مطرح می‌کنند که اپراتورهای خدمات IT را برای تعمیر و نگهداری ، مهندسی و عملیات پرواز فراهم می‌کند .
هوش مصنوعی در صنعت هواپیما
سال گذشته ، ایرباس با همکاری Palantir برای راه‌اندازی Skywise که پلتفرمی پیچیده برای یکپارچه‌سازی داده‌های عظیم و تجزیه و تحلیل آن هاست ، اقدام کرد . این شرکت ادعا می‌کند که نه تنها عملکرد عملیات صنعتی را در بخش‌های صنعتی ایرباس بهبود می‌بخشد ، بلکه سبب بهبود طرح‌های هواپیما و تجهیزات ، بهره‌وری عملیاتی ناوگان و گردش کار و گزارش دادن به سازمان‌های نظارتی می‌شود .
اسکایز وایز ، اطلاعات مربوط به حمل و نقل هوایی سراسر صنعت را از جمله سفارشات کاری ، مصرف قطعات ، اطلاعات قطعات و هواپیما و پیکربندی ناوگان ، و داده‌های سنسور روی داده شامل می‌شود . 
هدف این است که داده‌های عملیاتی تعمیر و نگهداری و هواپیما را در یک پلتفرم امن برای ذخیره‌سازی ، مدیریت و تجزیه و تحلیل در ناوگان هواپیما و سطح جهانی ، به‌کار گیرند . بیش از هفت خط هوایی بزرگ در سراسر جهان از Skywise استفاده می‌کند که ایرباس قصد دارد در آینده نزدیک برای هلیکوپترهای ایرباس ، هواپیماهای نظامی و سایر اپراتورهای موجود نیز از آن استفاده نماید .

تحویل اولین کالای آمازون با استفاده از پهپاد های کاملاً اتوماتیک
•تحویل اولین کالای آمازون با استفاده از پهپاد های کاملاً اتوماتیک
شرکت آمازون اعلام کرد که روز چهارشنبه تحویل اولین کالای آمازون با استفاده از پهپادهای کاملاً اتوماتیک با موفقیت به انجام رسیده است و اظهار امیدواری کرده است که استفاده از این شیوه ، سبب ارسال اتوماتیک کالاها از طریق هوا شود . پیش از این نیز تحویل کالا به مشتریان با استفاده از پهپاد توسط آمازون و برخی دیگر از شرکت‌ها آزمایش شده بود اما در این پروژه که «پرایم ایر» نام دارد تمامی مراحل سفارش ، آماده سازی کالا و ارسال با پهپاد به صورت اتوماتیک انجام می‌گیرد .
تحویل اولین کالا با استفاده از پهپاد به یک مشتری در کمبریج انگلستان انجام گرفت و این خبر توسط جف بزوس بنیان گذار و مدیر عامل آمازون در توئیتر اعلام شد . یکی از نکات جالب موفقیت آمازون این بود که از  زمانی که مشتری آخرین کلیک خود را انجام داد تا زمان تحویل کالا به او تنها ۱۳ دقیقه طول کشید . ویدئویی که توسط آمازون منتشر شده است نشان می‌دهد که یک دستگاه گیرنده تلویزیون به همراه یک بسته پاپ کورن به یکی از مشتریان آمازون به نام ریچارد بی تحویل داده می‌شود .
آمازون تاکنون در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا اقدام به تحویل دادن کالاها با پهپاد کرده است اما مدیران این شرکت بارها از قوانین دست و پا گیر تحویل کالا با پهپاد در آمریکا شکایت کرده‌اند . البته آمازون تنها شرکتی نیست که بر روی پروژه تحویل کالاها با پهباد کار می‌کند . شرکت مادر گوگل یعنی آلفابت نیز پروژه مشابهی دارد که با عنوان «وینگ» شناخته می‌شود و برخی منابع غیر رسمی نیز اعلام کرده‌اند که قدرتمندترین خرده فروش جهان یعنی وال مارت نیز تحقیق و مطالعه بر روی تحویل کالاها با پهپاد را آغاز کرده است. مدیر پروژه «وینگ» گوگل اعلام کرده است که طبق برنامه‌ ریزی‌های این شرکت و با همکاری یک رستوران زنجیره‌ای در آمریکا ، قصد دارد با استفاده از پهپاد به دانشجویان دانشکده تکنولوژی ویرجینیا غذا تحویل دهد . در محوطه این دانشکده تحقیق و پژوهش بر روی پهپادها آزاد است .
آمازون امسال رضایت دولت بریتانیا را برای پرواز پهپادهایش گرفت . البته این پهپادها تنها مجاز به پرواز در محدوده دید اپراتور آن هستند و در مناطق حومه شهری و روستایی به کار گرفته خواهند شد . بنابراین آمازون درحال تست کردن استفاده از چند پهپاد اتوماتیک است که توسط یک اپراتور کنترل می‌شوند و سعی دارد موانع موجود بر سر راه استفاده از این تکنولوژی را شناسایی و رفع کند .


نظرات

ارسال نظر

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد، فیلد های اجباری با علامت * مشخص شده اند.